Nieuws

Verkiezing Fra’ Giacomo Dalla Torre tot nieuwe Grootmeester

14/05/2018 


Op 2 mei is in Rome Fra’Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto door de ‘Council Complete of State’ gekozen tot de 80e Grootmeester van de Orde van Malta.

Ceremonie 3 mei 2018 © Remo Casilli – Fra` Giacomo ontvangt uit handen van de Grootcommandeur de stola van de Grootmeester.

 De nieuw gekozen Grootmeester heeft  in de Santa Maria kerk op de Aventijn op 3 mei de eed afgelegd ten overstaan van de speciale gedelegeerde van de Paus (aartsbisschop Angelo Becciu) en de leden van de Council Complete of State (waarin voor het eerst 2 vrouwen zitting hadden). 

 

 

 

 

 

 

Fra’ Giacomo (1944) was op 29 april 2017 al gekozen tot (tijdelijk) Luitenant. Nu is hij tot Grootmeester voor het leven benoemd. Eerder was hij onder meer Grootcommandeur (2004-2008) en Grootprior van Rome (2008-2017).

 Aansluitend op zijn verkiezing heeft de nieuwe Grootmeester deel genomen aan de Internationale Maltezer Lourdes Bedevaart voor zieken. 

In de komende maanden zal hij leiding geven aan het proces van de herziening van de Codex. 

Voor meer informatie, zie:

https://www.orderofmalta.int/2018/05/02/fra-giacomo-dalla-torre-elected-80-grand-master-order-of-malta/

 

 

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl