Nieuws

Paus Franciscus ontvangt grootmeester

29/06/2019 


 

De grootmeester de Orde van Malta, Frà Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, werd op 28 juni door paus Franciscus in het Vaticaan in audiëntie ontvangen. Bij deze jaarlijkse ontmoeting praatte de grootmeester de Heilige Vader bij over de voornaamste (medische) hulpactiviteiten en diplomatieke taken van de Orde.

Zo noemde de grootmeester de hulp van de Orde aan de miljoenen dak- en thuislozen als gevolg van oorlog, droogte of armoede. Hieronder valt de hulp via mobiele klinieken die naar vijandige en afgelegen regio’s reizen, evenals de vele activiteiten om hulp te bieden aan ouderen, gehandicapten, daklozen en minderheden zoals de Roma in Oost-Europa en de Yazidi in Irak.

Paus Franciscus moedigde de Orde om verder te gaan op de weg van genade en de toewijding aan de gemarginaliseerden in de samenleving. Hij wees in het bijzonder op de crisis in Venezuela – en de vluchtelingen in Columbia – alsmede de acties van de Orde in het Midden-Oosten en Syrië in het bijzonder.

De grootmeester schetste ook de inzet van de Orde van Malta in de internationale diplomatie, zoals bij de opstelling van het migratieverdrag van de Verenigde Naties, dat afgelopen december op de VN-top in Marokko werd ondertekend. Hij noemde ook de groeiende inzet van de Orde in de strijd tegen mensenhandel.

Aan het einde van de privé-audientie ontving paus Franciscus de nieuwe Souvereine Raad van de Orde van Malta (verkozen op 1 mei) en de Ambassadeur van de Orde bij de Heilige Stoel, Antonio Zanardi Landi. 

Zie verder: https://www.orderofmalta.int/2019/06/29/pope-francis-receives-grand-master-order-of-malta/

 

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl