Nieuws

Paus Franciscus ontvangt de Grootmeester in audiëntie

28/06/2018 


Paus Franciscus ontving op 22 juni de Grootmeester Orde van Malta, Frà Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto in audiëntie. Tijdens de ontmoeting lichtte de Grootmeester de belangrijkste activiteiten van de Orde van Malta op humanitair niveau toe.

Hieronder valt de hulp aan de duizenden vluchtelingen die oorlogen en armoede ontvluchten langs de routes van de Middellandse Zee. Ook biedt de Orde gezondheidszorg in regio’s die grenzen aan Syrië, zoals in Turkije, Irak en Libanon, via hospitalen en gezondheidscentra.

De Grootmeester bracht de Paus heel in het bijzonder op de hoogte van het werk in het Holy family hospital in Betlehem, dat zich speciaal richt op de zorg aan zuigelingen en baby’s.

Ook de hervorming van de Constitutie van de Orde kwam in het gesprek aan bod.

Voor meer informatie zie https://www.orderofmalta.int/2018/06/22/pope-francis-receives-grand-master-audience-spirituality-through-works/

© Marco Merlini
Città del Vaticano, 22 giugno 2018

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl