Medische Missiezusters in het Maltezerhuis

Kort na WO-II werd het Maltezerhuis een toevluchtsoord voor de Medische Missiezusters; zij zouden er tot 2003 wonen. Studerend aan de Universiteit in Utrecht of teruggekeerd vanwege ouderdom of gezondheidsklachten maar nog fit genoeg voor het parochiële leven of onderwijs in de Nederlandse taal aan jonge allochtonen.

December 1946 namen achttien van hen officieel hun intrek in de bovenste etages. Bijna een jaar later, op 23 oktober 1947, volgde een bruikleenovereenkomst voor het gebruik en beheer van het Maltezerhuis, inclusief de St. Janskapel, maar zonder ridderzaal en kapittelkamer. Deze overeenkomst werd in april 2003, toen  de zusters vertrokken, beëindigd.

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl