Nieuws

Orde van Malta steunt wereldwijd de Dag voor de Armen 

15/11/2018 


Op 18 november a.s. vindt op initiatief van Paus Franciscus de tweede Wereld Dag van de Armen plaats.

De Paus heeft een speciale brief geschreven voor deze dag waarin hij schrijft: 

“De armen zijn de eersten die in staat zijn om de tegenwoordigheid van God te herkennen en getuigenis af te leggen van zijn nabijheid in hun leven. God blijft zijn belofte trouw en ook in de duisternis van de nacht laat Hij het niet ontbreken aan de warmte van zijn liefde en vertroosting. Om echter de drukkende toestand van de armoede te overwinnen is het noodzakelijk dat zij de aanwezigheid van de broeders en zusters gewaar worden die zich om hen bekommeren en die door de deur van hun hart en leven open te zetten, hen laten voelen dat zij hun vrienden en familieleden zijn. Alleen zo kunnen wij “de reddende kracht van hun leven erkennen” en “dit in het middelpunt van de weg van de Kerk te plaatsen”

Vanuit het Grootmagistraat wordt speciale aandacht voor deze viering gevraagd om de oproep van de Paus te ondersteunen.

De Nederlandse associatie zal geen eigen activiteiten organiseren voor deze zondag, maar moedigt leden en vrijwilligers aan om zich aan te sluiten bij bestaande initiatieven, bij voorbeeld in de eigen parochie of buurt.

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl