Nieuws

Nieuwe Souvereine Raad gekozen

24/01/2023 


Het buitengewoon algemeen kapittel, onder voorzitterschap van de Luitenant van de Grootmeester Fra’ John Dunlap en Kardinaal Silvano Maria Tomasi (speciaal afgevaardigde van de Paus) heeft alle leden van de Souvereine Raad gekozen voor een termijn van zes jaar. 

Na de verkiezing van Grootcommandeur Fra’ Emmanuel Rousseau, Grootkanselier Riccardo Paternò di Montecupo, Grand Hospittaler Fra’ Alessandro de Franciscis en Receiver of the Common Treasure, Fabrizio Colonna, werden eveneens tot leden van de Soevereine Raad gekozen: Fra’ João Augusto Esquivel Freire de Andrade, Fra’ Roberto Viazzo, Fra’ John Eidinow, Fra’ Mathieu Dupont, Fra’ Richard J. Wolff, Francis Joseph McCarthy, Michael Grace, Clemente Riva Sanseverino en Josef Blotz. 

Aan het einde van de verkiezing hebben de leden van de Soevereine Raad de eed afgelegd en zijn daarmee volledig bevoegd. 

Fra’ John Dunlap sprak zijn tevredenheid uit : “Ik ben er zeker van dat de nieuwe Souvereine Raad strategisch zal blijken te zijn in de aanpak van de grote medische, sociale, humanitaire en spirituele uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden in de 120 landen waarin we actief zijn. Mijn beste wensen voor de nieuw gekozen leden voor het welslagen van hun belangrijke taak in dienst van de missie van de Orde van Malta.”

Het buitengewoon algemeen kapittel werd bijgewoond door 111 leden van de Orde van Malta uit vijf continenten.

Op maandag 30 januari werden de Luitenant van de Grootmeester, de speciale vertegenwoordiger, samen met de nieuwe Soevereine Raad  in audiëntie ontvangen door Paus Franciscus die de aanwezigen toesprak: “Ik zegen u allen, uw families en uw charitatieve werk in alle existentiële randen van de samenleving.” 

 

 

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl