Nieuws

Marrakech overeenkomst – een belangrijke mijlpaal voor het migratiebeleid

12/12/2018 


“Migratie is een wereldwijd fenomeen dat een gezamenlijke, multilaterale aanpak vereist,” aldus Albrecht Boeselager, grootkanselier van de Orde van Malta tijdens de conferentie ter goedkeuring van het Global Impact in Marrakech.

De overeenkomst legt de richtlijnen vast voor een wereldwijd migratiebeleid en omvat 23 doelstellingen waaraan de Orde van Malta vanaf het begin heeft bijgedragen via zijn diplomatieke missie bij de Verenigde Naties in New York.

De Orde van Malta pleit onder meer voor: 

-De bevordering van legale toegangswegen;

-de verdediging van internationale mensenrechten en humanitaire wetten;

-de uitroeiing van mensenhandel;

-nieuw beleid ter bevordering van de integratie van migranten, ook op de arbeidsmarkt en in het onderwijs;

-gezinshereniging, waarbij niet alleen de overheid maar ook maatschappelijke en charitatieve instellingen betrokken zijn.

Voor meer informatie: https://www.orderofmalta.int/2018/12/10/migration-order-of-malta-marrakech-summit-adopt-global-compact-grand-chancellor-important-milestone-international-community/

De Orde van Malta is aanwezig in de belangrijkste landen van herkomst, doorreis en aankomst van migranten en vluchtelingen. De Orde is betrokken bij  diverse projecten voor vluchtelingen in Libanon,Turkije en Irak en is sinds 2008 aanwezig op de Italiaanse schepen die actief zijn in de Middellandse Zee en biedt daarbij eerste hulp aan migranten. In Sub-Sahara heeft de Orde ook tal van gezondheidszorgprojecten. In Duitsland heeft Orde circa 150 centra voor migranten en vluchtelingen: hier wordt juridische,sociale en psychologische bijstand geboden, evenals integratieonderwijs. 

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl