Nieuws

Malteser International zet gezondheidscentra op in Beiroet: naast gewonden komen er steeds meer Covid 19 patiënten en langdurig zieken

11/08/2020 


In korte tijd heeft onze Associatie al ruim euro 12.500 opgehaald voor noodhulp aan Libanon. Maar de nood is enorm.  Hieronder leest u waarom uw bijdrage meer dan welkom is. 

Met mobiele en vaste gezondheidsfaciliteiten wil Malteser International de zorg voor gewonde en zieke mensen in Beiroet snel verbeteren. Een inspectie van de ziekenhuizen heeft aangetoond hoe slecht de medische zorg op dit moment is uitgerust, zo melden de noodhulpexperts van de Libanese hoofdstad. “Het gebrek aan medicijnen, de slechte algemene toestand van de mensen door stress en trauma’s en het toenemende aantal Covid-19 infecties bedreigen het leven van tienduizenden mensen in de stad”, zegt Oliver Hochedez, hoofd van het noodhulpteam van Malteser International in Beiroet.

Naast de verwondingen en brandwonden als gevolg van de explosie zijn er ook patiënten met langdurige ziekten. Vooral de noodlijdenden worden hard getroffen door de meervoudige crisis. Op dit moment hebben ze bijzonder slechte kansen om in de ziekenhuizen behandeld te worden. Covid-19 patiënten en de direct getroffenen van de explosie zouden als eerste worden behandeld.

“Samen met de Libanese Maltezen zullen we op lange termijn bij het volk blijven. De psychosociale toestand van veel mensen is dramatisch slecht”, zegt Hochedez.

Al sinds de zomer van 2014 verleent Malteser International humanitaire hulp in samenwerking met de associatie van de Orde van Malta in Libanon. Samen exploiteren zij verschillende mobiele gezondheidscentra voor Syrische vluchtelingen die hun toevlucht hebben gezocht in armere regio’s van het land, maar ook voor arme Libanezen. Daarnaast ondersteunen Malteser International en de Libanese Associatie gezondheidscentra in het noorden van het land met medicijnen en medische apparatuur en distribueren ze hulpgoederen aan Syrische vluchtelingen en behoeftige Libanezen.

U kunt het werk van Malteser International / Orde van Malta in Libanon steunen door het overmaken van een gift aan Orde van Malta, Associatie Nederland te Utrecht via IBAN:  NL 54 ABNA 0231 8697 46

Uw gift is aftrekbaar van de belastingen omdat de Orde een ANBI-instelling is.

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl