Nieuws

Internationale Bedevaart naar Lourdes gaat niet door

18/03/2020 


Het Grootmagistraat heeft besloten om de 62e Internationale Bedevaart naar Lourdes  af te gelasten vanwege de Covid-19-pandemie en de daaruit voortvloeiende reisbeperkingen.

“Dit is een akte van verantwoordelijkheid tegenover ons allen, onze families en de mensen die we verzorgen”, aldus de brief van de Grand Hospitaller Dominique de La Rochefoucauld-Montbel, waarin een uitnodiging staat om te bidden voor alle mensen die door deze ziekte zijn getroffen. Het is de eerste keer in meer dan 60 jaar dat de Internationale Bedevaart naar Lourdes niet zal plaatsvinden. De beslissing werd genomen in overleg met de Grootmeester.

“Deze beslissing raakt ons allemaal en vooral onze zieken”, schrijft de Grand Hospitaller.  “Als je ze niet kunt bezoeken, bel ze dan; als je ze niet kunt bellen, schrijf ze dan. Wat ze nodig hebben in dit moment van eenzaamheid is onze nabijheid”.

Ook de voor de komende weken geplande internationale conferenties ( Werkmeesters in Wenen en Communicatie-medewerkers in Rome) zijn afgelast. 

De kliniek voor dagopvang gevestigd in het Magistrale Paleis (Via delle Carrozze 79), blijft open en operationeel, maar de activiteiten van de Eerste Hulppost in het Vaticaan zijn opgeschort na de sluiting van het Sint-Pietersplein.

 

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl