Nieuws

Internationaal Kamp voor jongeren met een handicap van start in Engeland

14/08/2018 


Alles is gereed voor de 35e Internationale zomerkamp van de Orde van Malta voor jongeren met een (lichamelijke) beperking. Dit jaar wordt het kamp gehouden van 11 tot 18 augustus in Hampshire, aan de zuidkust van Engeland. Vijfhonderd jongeren, van wie 200 met een handicap, uit drieëntwintig verschillende landen worden verwacht voor een week vol plezier en avontuur. Ze kunnen paardrijden, kajakken, duiken en indoor parachutespringen, evenals uitstapjes maken in een ultralight vliegtuig om het prachtige Engelse landschap van bovenaf te bekijken. Maar ook rust en ontspanning zoeken in een huiselijke omgeving. 

Net als de zomerkampen van de Orde van Malta op nationaal niveau, is het internationale kamp een buitengewone ervaring voor de deelnemers met een beperking. De vakantieweek is een welkome onderbreking van hun dagelijkse leven en een unieke kans om contacten te leggen en activiteiten te doen waar ze normaal nooit van kunnen genieten. De open internationale sfeer van het kamp stelt de jongeren in staat om  culturele en taalkundige barrières te overwinnen, en vriendschappen te sluiten met hun leeftijdsgenoten – met en zonder beperking. 

“Wees moedig” is het thema dat de Orde van Malta dit jaar in Engeland heeft gekozen. Het kamp is een grote uitdaging, waar deelnemers zich moeten leren aanpassen en te leven en te werken als een team.

Grootmeester Fra` Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto zal het kamp deze week bezoeken om de gasten en vrijwilligers te ontmoeten.

Het Nederlandse team maakt een vlog die dagelijks is te volgen op de speciale facebookpagina via https://www.facebook.com/maltakamp2015teamdutch/

Voor meer info zie ook:  http://www.maltacamp2018.co.uk/ 

 

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl