Nieuws

Internationaal Kamp voor gehandicapten in België

21/08/2023 


Het Internationaal kamp van de Orde van Malta brengt elke zomer jongeren uit de hele wereld bij elkaar. Dit jaar kwamen 480 jongeren tussen 18 en 35 jaar samen, van wie 200 met een (lichamelijke) beperking. Vanuit Nederland was er ook een equipe van 10 gasten en 12 begeleiders. 

Het 38e Internationaal kamp vond plaats van 12 tot 19 augustus 2023 in de Europese school van Brussel-Argenteuil te Waterloo.

Een week lang zorgden jongeren dag en nacht voor hun ‘gasten’. Er waren tal van originele activiteiten en verschillende bezoeken in ons land. Dit internationale kamp was voor de gasten én begeleiders een echte levenservaring.

” We brengen een week door met vrienden, we hebben plezier en slagen erin de grenzen te slechten die er kan bestaan ​​tussen beperking en ‘normaal’: we staan ​​allemaal samen op gelijke voet. We feesten, we dansen, we zingen samen, we delen de maaltijden en we slapen samen in slaapzalen.” (Thomas van de Werve, kampleider). 

Bekijk de Facebookpagina: https://www.facebook.com/Maltacamp 

Youtube via https://www.youtube.com/@OrderofMaltaBelgium

 

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl