Nieuws

Holy Family Hospital in Betlehem: een geboorteplaats van de hoop

14/12/2022 


Het Holy Family Hospital staat op het punt een belangrijke mijlpaal te bereiken – die van de geboorte van het 100.000ste kind sinds de Orde van Malta deze kraamkliniek bestuurt. Vanaf 1990 zijn hier jaarlijks meer dan 4.600 kinderen geboren, met medewerking van een staf van 200 personen, waaronder artsen, verpleegkundigen en vroedvrouwen.
Het ziekenhuis, gelegen op een steenworp afstand van de Geboortekerk, is het enige in de wijde omgeving dat beschikt over een intensive care afdeling voor baby’s van minder dan 24 weken zwangerschap. Naast een apotheek, een laboratorium en een opleidingscentrum beheert het ziekenhuis de Well Women kliniek voor vrouwen in de menopauze en een Mobiele Medische Eenheid die afgelegen gemeenschappen en geïsoleerde dorpen in de woestijn rond Bethlehem helpt. 

Voor meer informatie: Home – Holy Family Hospital Bethlehem (holyfamilyhospital-bethlehem.org)

 

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl