Nieuws

Aardbeving in Haïti: Malteser International herbouwt scholen, gezondheidsinstellingen en geeft noodhulp aan de armen

12/10/2021 


Zeven weken na de zware aardbeving in Haiti is de situatie van de getroffen bevolking nog steeds precair, vooral in het door de aardbeving getroffen departement Nippes. “Veel wegen zijn nog steeds onbegaanbaar, de gezondheidsvoorzieningen zijn overbelast en de watervoorziening is in sommige delen van het land onvoldoende. Na een eerste noodhulpactie hebben we nu onze steun uitgebreid zodat mensen de kans krijgen hun leven weer op te bouwen in hun eigen land,” aldus Jelena Kaifenheim, regionaal directeur voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied van Malteser International. De internationale hulporganisatie van de Orde van Malta was een van de eerste hulporganisaties die de getroffen bevolkingsgroepen hielp.

Malteser International zal met de steun van het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken vijf scholen en drie gezondheidsinstellingen herbouwen, de watervoorziening herstellen en met giften de meest kwetsbare mensen steunen.

Zelfs vóór de hevige aardbeving in augustus was vanwege de voedselcrisis bijna één op twee Haïtianen al afhankelijk van humanitaire hulp. Politieke instabiliteit, natuurrampen, criminaliteit van bendes en de gevolgen van de coronapandemie hebben de afgelopen jaren steeds meer mensen in armoede gestort.

Malteser International werkt in Haïti sinds de wederopbouw na de aardbeving in 2010, vooral in het departement Nippes, en voert behalve noodhulp ook projecten uit voor voedselvoorziening op de lange termijn.

 

Algemene Informatie

De Soevereine Militaire Hospitaal Orde van Malta (S.M.H.O.M.) is een wereldwijde organisatie met een lange geschiedenis. Het bieden van hulp is de missie van de Orde. Zij doet dat al 900 jaar in dienst van de zieken, maar nu op hedendaagse wijze, vanuit de nationale associaties wereldwijd en vormgegeven door haar leden, samen met talloze vrijwilligers
Lees meer >

Contactgegevens

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta – Associatie Nederland

Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht

Meer contactgegevens >

Kanselarij van de S.M.H. Orde van Malta - Associatie Nederland

Maltezerhuis, Nieuwegracht 14, 3512 LR Utrecht
Chef de Bureau: Dhr Cas de Quay
Tel: 030 – 2314615 | Email: ordevanmalta@planet.nl